Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır ve Van’da bombalı saldırı

Diyarbakır'da TOMA’ya yapılan bombalı saldırıda da bir polis yaralandı. Van ve Şırnak'ta yapılan bombalı ve mayınlı saldırılarda 3 asker yaralandı. Van'da belediyeye ait araçla yüklü miktarda bomba malzemesi taşındığı tespit edildi ve burada 10 gümrük memuru ve bir şöförden haber alınamıyor.



PKK'lılar, saat 22.00 sıralarında Van-Tatvan Karayolunun 80'nci kilometresinde bulunan Balaban Jandarma Karakolu önünde bomba yüklü bir aracı patlattı. Aracın infilak etmesi sonucu 2 asker yaralandı. Askerler ambulansla Van Bölge, EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı. PKK'lıların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon baÅŸlatıldı.

Şırnak'ta mayınlı tuzak: 1 yaralı

Şırnak Uludere’de Irak sınırına sıfır noktasında bulunan Beyaz Tepe Üs Bölgesi'ne PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açıldı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle yoÄŸun ateÅŸ altında kalan PKK'lılar kaçtı.

Güvenlik güçlerinin düzenlediÄŸi operasyon sırasında, arazide PKK'lıların döÅŸediÄŸi mayına basan bir asker yaralandı. Yaralı asker helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

PKK'lıların kaçış bölgesine Gülyazı 4'üncü Jandarma Sınır Taburu Komutanlığı'ndan havan atışı yapıldı. Bölgede operasyonlar sürüyor.

AL Parti binasına saldırı

Diyarbakır’da da AK Parti Ä°l BaÅŸkanlığı önünde güvenlik önlemi alan Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'na (TOMA) bomba atıldı. Tahrip gücü yüksek bombanın patlamasıyla bir polis yaralandı. Polis, ihbar üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye götürülüp tedaviye alındı.

Patlamanın etkisiyle alev alan TOMA'yı söndürmek için olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. Ä°tfaiyenin müdahale ederek söndürdüÄŸü TOMA'da büyük hasar meydana geldi. TOMA'ya bomba atan PKK'lıların yakalanması için polis, kentte geniÅŸ çaplı operasyon baÅŸlattı.

10 memur ve bir ÅŸöförden haber alınamıyor

Van'ın Ä°ran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'nda Cuma saat 16.30'da mesai bittikten sonra 10 gümrük memuru ve bir ÅŸoför servisle, bazı gümrük görevlileri de özel araçlarıyla Van'a gitmek üzere yola çıktı. Kendi özel araçlarıyla yola çıkan memurlar Van'a ulaşırken, servisle gelenlerden haber alınamadı. Bunun üzerine yakınları ve diÄŸer gümrük görevlileri durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri ihbar üzerine yol güzergahında araÅŸtırma yapıp, haber alınamayan 11 kiÅŸiyi bulmak için çalışma baÅŸlattı.

Belediye aracıyla bomba malzemesi sevkiyatı

Van BüyükÅŸehir Belediyesine ait bir kamyonda yapılan aramada, 2 kiÅŸi yakalandı. Kamyonun damperinde 100 kilogram amonyum nitrat, 26 adet patlayıcı yapımında kullanılacağı deÄŸerlendirilen fitil ve 20 adet büyük pil ele geçirildi.

Åžantiye, iÅŸçi yatakhaneleri ve iÅŸ makinelerini yaktılar

Mardin'in Midyat Ä°lçesi'nde PKK'lılar ÅŸehir içi yol yapımını üstlenen özel bir firmaya ait ÅŸantiyeyi basıp, iÅŸ makinelerini ateÅŸe verdi.
Midyat-Ä°dil Karayolu'nun 6'ncı kilometresindeki Çayırlı Köyü yol ayırımında bulunan Midyat - Estel ve ÅŸehir içi yol yapımını üstlenen özel bir firmaya ait ÅŸantiyeyi saat 21.00 sıralarında kalabalık PKK'lı bir grup bastı. PKK'lılar, ÅŸantiyede çalışan iÅŸçilerin cep telefonları topladıktan sonra, iÅŸçilerin kaldığı koÄŸuÅŸları, konkasör, kamyon ve çok sayıda iÅŸ makinesini ateÅŸe verdi.

PKK'lılar, gece karanlığından yararlanıp kaçarken, iÅŸçiler yakında bulunan jandarma karakoluna giderek durumu bildirdi. Åžantiyedeki yangına, tuzaklanmış patlayıcılar nedeniyle itfaiye müdahale edemedi. Bomba imha uzmanlarının tuzaklanmış patlayıcıları imha etmesinin ardından alevlere müdahale edildi.

 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.